dissabte, 5 d’abril del 2014

PREMI MEMORIAL FRANCESC MACIÀ

El passat dijous 3 d'abril la Plataforma Crida va recollir a Barcelona el premi Memorial Francesc Macià que li concedí la Fundació Josep Irla, aquest s'atorga a una entitat que hagi destacat per la seva acció social en favor de la cultura i la llengua catalana.
L'acta es va celebrar en el marc de la Nit Irla a la Sala d'exposicions del Convent dels Àngels del MACBA.
La Fundació Josep Irla atorga cada any els Memorials Francesc Macià i Lluís Companys a una entitat i també a una persona, en aquesta edició, Crida compartirem la distinció amb Josep Maria Espinàs, que ha rebut el reconeixement per la seva acció social per la llengua i la cultura catalanes.
Els Memorials Lluís Companys 2014 per la seva acció en favor de l'emancipació de les classes populars i en la lluita contra la marginació dels sectors menys privilegiats fou per Mireia Font i el col·lectiu de dones d'Unió de Pageses.
Aquí teniu les paraules que els companys de Crida que recolliren el premi compartiren amb el públic:


"Des de la Plataforma Crida volem compartir el premi amb totes i tots vosaltres i agrair a la Fundació Josep Irla que ens permeti que l’embut d’avui vespre faci d’alta veu per recordar una vegada més que NO ENS FARAN CALLAR.
No faran callar, tampoc, a les escoles del País Valencià ni a les assemblees grogues de Catalunya ni a tota la ciutadania que lluita cada dia pels nostres drets.

Ja portem dos anys de lluita i per a nosaltres són un referent les paraules del pedagog llibertari Francesc Ferrer i Guàrdia: Instruïu-vos i sereu lliures, associeu-vos i sereu forts, estimeu-vos i sereu feliços. Fa cent anys que ell ja ens deia que calia crear una consciència lliure, crítica i racionalista entre la ciutadania i que això començava per l’educació dels nostres infants.
Des de la Plataforma Crida tenim el convenciment que això ha de ser així: només si tenim una educació pública de qualitat, gratuïta, laica i en català en el nostre territori podrem ser ciutadans i ciutadanes de primera, amb capacitat crítica i lliures per fer front al present i conrear-nos el futur.
Lluitam perquè els nostres governants no volen una ciutadania lliure i forta i per això, en nom de la crisi, van desvertebrant una per una iniciatives ciutadanes que ha costat molt i molts anys mantenir i consolidar.

L’educació pública és una eina bàsica per a la transformació social. Per això no permetrem que segueixin mutilant-la fins fer-la desaparèixer.
Avui vespre també portem el nostre emblemàtic símbol: UN EMBUT, que dóna nom a la nostra assemblea i també al dimecres de l'embut que és el dia triat perquè la nostra lluita es faci visible, aquest dia tenyim de verd Mallorca amb aquestes camisetes.
L'embut és per allà on no volem passar, i també ens serveix per escoltar, per amplificar les nostres demandes per cridar molt fort per ser escoltades.


NO HI PASSAREM!

També, i ja per acabar volem demanar que si hi ha algun polític a la sala que algun dia governi o tengui influència de govern, per favor no retalli en educació, que aquesta és el nostre futur."
                                                                              Barcelona, 3 d'abril de 2014 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada