Manifest


Entenem que l'ensenyament té com a objectiu primordial contribuir a la cohesió social i garantir la igualtat d'oportunitats. El sistema educatiu ha d’atendre a la diversitat i ha de treballar per compensar les diferències (socials, econòmiques, de provinença o de gènere) i per donar a tothom les mateixes oportunitats.
Per garantir això l'educació ha de ser pública, laica, gratuïta i de qualitat.
Mentrestant l'Estat Espanyol és a la coa de la inversió en educació dins el context europeu, i les Illes Balears encapçalen la llista de les comunitats de l'estat amb més abandonament escolar i amb un índex de fracàs escolar més alt. I tot i així, els nostres governants han optat per retallar encara més la inversió en educació.
És per avançar cap a una educació pública i de qualitat que exigim al Govern de les Illes Balears que:
1- Aturi totes les retallades que s’han fet fins ara i les que es tenen projectades en tots els àmbits que afecten el sistema educatiu arreu del territori (despeses de funcionament, infraestructures, personal docent i no docent, programes de reutilització de llibres,…)
2- Augmenti la inversió en educació pública, amb l’objectiu d’arribar al 7% del PIB, tal com recomanen els organismes internacionals, ajustant les inversions i els recursos destinats als centres públics a les necessitats socials i educatives concretes.
3- Fomenti la col·laboració de la Comunitat Educativa amb les administracions, es consulti i es defineixin les línies d’actuació de forma conjunta, abans de prendre qualsevol mesura de calat.
4- Posi en funcionament i/o recuperi iniciatives públiques de reforç a l’alumnat, tant en horari lectiu com no lectiu, (programes de suport a la immersió lingüística, programes EXIT, PROA...) i de suport a les entitats (de forma especial a les AMIPAS) que es fan càrrec de gestionar els serveis complementaris com el servei de menjador i el d'escola matinera.
5- Garanteixi una ràtio docents/alumnat i alumnat/aula adequada en tots els centres docents per fer possible una atenció de qualitat a totes les necessitats educatives de l‘alumnat.
6-Promogui una educació inclusiva i no segregadora en tots els àmbits, fent valer la llengua catalana com a llengua vehicular i com a eina d'integració.
7- Mantingui i creï places gratuïtes suficients en centres de gestió pública a l’etapa educativa de l’educació infantil de primer cicle (0-3) per garantir l’accés de tothom a aquests serveis.
8- Defensi la Universitat Pública gratuïta i de qualitat, que garanteixi l’accés a tota la societat i que faciliti la mobilitat amb unes dotacions de beques ajustades a les necessitats reals, conseqüència de la nostra insularitat.
9- Asseguri una gestió pública, democràtica, participativa i directa als centres educatius públics.
10.- Aposti per una educació en valors encaminada a la formació de ciutadans i ciutadanes autònoms, crítics i solidaris que superi una exclusiva concepció productiva i mercantilitzada de l’ensenyament.
La voluntat de millorar i avançar en la millor gestió de l’educació a les Illes Balears fa que ens adrecem a tota la comunitat educativa i a la resta de la societat civil de les Illes perquè s’impliquin en la defensa d’un millor model d’ensenyament públic.
PLATAFORMA DE L'EMBUT
Per un ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT

15 comentaris:

  1. Hola!

    Perdonau que ho demani aquí, però no sé com ho he de fer per fer la comanda de les camisetes, ja tenc el full d'excel emplenat, ara què faig? a qui ho enviï?

    Gracis!

    ResponElimina
  2. Trob que al manifest hi fa falta un punt que faci referència al reconeixement a l'esforç que estan fent els mestres per a tots nosaltres i els nostres fills. Sense ells no aconseguirem res.

    ResponElimina
  3. Com a professor no hi puc estar més d'acord però, com a pare d'un nin de 2 anys me far por pensar quin futur educatiu li espera!!!!
    Ah jo proposare al clasutre després de l¡donar les notes la dimissió de l'equip directiu, tan mateix jo seré un dels milers d'interins que en breu passarem a formar part de les llistes del SOIB, i aquestes si que són llargues....

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ángeles, estoy totalmente de acuerdo contigo Ángeles. La única imposición ha sido la catalana.
      Todo esto es una artimaña creada, fomentada y dirigida por partidos de extrema izquierda e independentistas.
      Por desgracia de profesionales hay muy pocos en la educación, la mayoría de docentes se meten en la pública porque no tienen otra salida laboral.
      P.D. Si no tenemos docentes de calidad, nunca tendremos una educación de calidad.

      Elimina
    2. Complentament en desacord. No crec que siguis del gremi, si dius que hi ha pocs professionals.
      Y Àngeles, no es una cruzada EN CONTRA del castellano, es A FAVOR del catalán. Sumar lenguas es sumar cultura.

      Elimina
    3. El último comentario que publiqué aquí ha sido eliminado, porqué, era molesto y no podía publicarse?, en vuestro manifiesto no cabe la libertad de expresión si está va en contra del catalán?. Está claro que si no hablamos en vuestro idioma, aunque seamos tan mallorquines como vosotros, no haceis otra cosa que discriminarnos. Vosotros no apoyais una educación pública, laica, gratuita y de calidad, porque tener algo así no tiene nada que ver con el catalán. No seais hipócritas, vosotros estais emprendiendo una cruzada en contra de la educación en castellano, hablais de las islas como si no formasen parte de España, creo que la persona anónima tenía razón, sois independentistas radicales, una especie de secta que intenta erradicar el castellano para imponer un idioma que no pertenece, ni a las islas, ni a los que hemos nacido aquí. Si tantas ganas teneis de vivir solos y aislados del mundo, juntaos todos y compraos una isla desierta a la que poner vuestras normas. Mientras tanto tratad de respetar al resto de la sociedad, que aquí hemos nacido y vivimos muchos que no queremos ni la independencia, ni saber nada de Cataluña, ni del catalán. Espero que un dia se pueda volver a estudiar en castellano y que realmente tengamos un educación pública, laica, gratuita y de calidad. Y que el catalán vuelva a ser sólo una asignatura, no una imposición, para que así se respete que si queremos hablar y estudiar en castellano no se nos discrimine en ninguna comunidad autónoma de nuestro propio pais.

      Elimina
    4. Amb aquest comentari que has fet, no fas més que donar-nos la raó. Veig que entens el català, la qual cosa no està gens malament i supòs que és el resultat de què se t'hagi fet necessari aprendre'l, potser a través de l'escola o potser a través de la feina, o per qualsevol altre motiu. Gràcies a que l'has après jo no tenc perquè canviar de llengua quan xerro amb tu i tu no tens perquè fer-ho quan ho fas amb qualsevol dels que escriuen en aquesta web. Precisament per això tu no estàs essent discriminada ja que tots t'entenem en la llengua que uses i tu no ens discrimines a noltros perquè ens entens en la que usam. Si no l'haguessis apresa, no ens entendries i ens veuríem obligats canviar de llengua perquè ho fessis i, això, seria una discriminació cap a la nostra/meva llibertat de xerrar en la meva llengua. Així que, d'acord amb l'anterior, si defenses tan aferrissadament la llibertat com dius, hauries de veure en aquesta "creuada a favor del català" justament el contrari del que hi veus: una acció a favor de la llibertat lingüística. Tanmateix, però, les raons estan de sobra amb la gent com tu, que vos inflau la boca quan usau la paraula "país" amb una significació encara pròpia de temps pretèrits i ja anacrònics. De fet, és la vostra concepció o noció d'Espanya la que alimenta l'independentisme: el dia que entengueu que Espanya és un estat plurinacional i pluricultural i que el respecte i el coneixement mutu haurien de ser la base de la convivència dins el seu territori administratiu, potser aquest dia, totes aquestes tendències independentistes deixaran de tenir tanta força perquè no seran necessàries. De totes maneres no passis pena, vull dir, si algú s'ha d'anar a una illa deserta, posats a triar, m'estim més que siguis tu i els teus semblants. hi estareu molt bé allà, allunyats de tot el que faci olor a català. A la illa deserta, igual de deserta que que el vostre discurs i els vostres pensaments.

      Elimina
    5. Estic totalment d'acord amb tu. Que l'èxit de la politica lingüística fins ara duita és molt clara quan ens podem entendre tots en diferents llengues sense necessitat d'un traductor. Tu entens que nosaltres per defensar la llengua del nostre territori que ho vulguis o no vulguis històricament sabem que és el català no el castella , que sí va ser imposada i això en tenim els testimonis dels nostres padrins , fins i tot infringint càstigs físics i jo entenc que el tu vols es tornar precisament en aquest temps , que la llengua castellana que no és la del nostre territori sinó del territori comú sigui la que es normalitzi quan no ho necessita i la nostra quedi supeditada a un residu i fins i tot diria que t'agradaria que desparegués .

      Mostres un total desconeixement de la història i de cultura , es veu que no anares a l'escola pública.

      Elimina
  5. Per què deis "Estat Espanyol" quan voleu dir Espanya?

    Per una educació LLIURE, sense imposicions de cap tipus.

    ResponElimina
  6. como trabajadora que soy, he tenido que sufrir una serie de modificaciones y aprendizaje lo largo de mi vida laboral, o eso o fuera y otro en mi lugar. entonces me pregunto. no pueden hacer lo mismo con docentes que no esten cualificados? porque a mi no me haran creer que no los haya y ojo!!! no estoy en contra del catalan,pero si a favor de que mis hijos aprendan tres lenguas por igual, pienso y creo como muchisima gente, que en las islas es fundamental saber hablar cuantos mas idiomas mejor. cuantos adultos ahora con el tema de la crisis no se han puesto a estudiar ingles saben que es una manera mas facil luego de encontrar trabajo. por lo tanto, yo si apruebo el TIL bien hecho y no solo la educacion en catalan. espero no molestar a nadie y creo que cualquier opinion y accion para apoyar lo que uno cree que es mejor, es de respetar

    ResponElimina
  7. aqui el catalan se impuso gracias al gobierno de cataluña que le ofrecio al balear 6.000 millones de pesetas para subvencionar y editar los libros de texto en catalan. es negocio o no? no es pura politica e interes?que problema teneis en que se estudien en los tres idiomas? aqui somos españoles y mallorquines, no catalanes, el catalan en cataluña y a mi que dos profesoras me digan que los niños ya oyen suficente en castellano por la tele y que las peliculas las den en version original.....vamos me parece deprimente y la gramatica? no hace falta que la estudien? porque el que no sepa escribir en castellano es un analfabeto(con todos los respetos y ahi puedo incluirme yo) sabiendo muy bien el catalan,que mandamos a nuestros hijos a cataluña para que hagan alli unacarrera? nooo y si quieren salir del pais? o en murci, madrid etc....tambien digo. si al TIL bien hecho. lo siento pero no me convenceis y miro a ver, porque aveces se puede cambiar de opinion. pero NO

    ResponElimina
  8. Basta de catalanisme! Si sou tan lliberals, deixeu que cadascú parli la llengua que vulgui. El castellà és totalment necessari i l'anglès molt útil

    ResponElimina