dimecres, 2 de març del 2016

Comunicat de suport a la vaga d'estudiants del 3M

Contra el 3+2, la LOMCE i les retallades en educació
En aquests dies estam escoltant debats i discursos sobre quines han de ser les polítiques del nou govern de l’estat espanyol. En l'àmbit de les Illes Balears tenim un govern que encara no ha revertit les principals retallades i sobretot les elevades taxes que ha de pagar l’alumnat universitari, aquest govern segueix sent còmplice d’aquesta tendència de privatització de l’educació. El Govern és obedient a les exigències legislatives europees.

Davant tot aquest escenari incert, els estudiants viuen el seu dia a dia amb unes condicions pèssimes. Hi ha universitaris que han estat exclosos de la universitat perquè no han pogut pagar la matrícula, amb la LOMCE i el pla Bolonya el camí de privatització i mercantilització de l’educació segueix endavant.
El 3+2 suposa encara pagar més taxes amb menys beques i menys places al màster, fent encara més gran l’expulsió del jovent de les famílies treballadores de la universitat; el 3+2 suposa també la devaluació del coneixement, la perversió del que sempre havia suposat la Universitat com a centre de cultura i de desenvolupament, per convertir-la en un engranatge més d'un sistema que mercantilitza el coneixement i les persones. La LOMCE facilita aquesta mercantilització i la privatització de l'educació a les primeres etapes de la vida, facilita la segregació escolar a través de les seves revàlides que també patirem a les Illes Balears aquest curs escolar; tot plegat amb l'objectiu que el jovent sigui cada cop menys crític, estigui de cada cop més explotat i serveixi de mà d’obra gratuïta.

Lluitar és l'única manera d’aconseguir una educació pública de qualitat, equitativa, gratuïta, laica i en català. Gràcies estudiants per fer-ho.

Volem fer una Crida a la participació en la vaga de la qual pensam que tota la comunitat educativa hi hauria d'haver participat, el professorat també, ja que és un dels principals executor d'aquesta proposta neoliberal de privatització de l'educació pública.

No hi passarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada