dimarts, 29 de desembre del 2015

Comunicat de rebuig a l'assassinat social d'Alan


Des de la Plataforma Crida volem sumar-nos a la condemna per la mort d'Alan, un jove  de 17 anys
de Barcelona, que ha sofert assetjament escolar i ha acabat suïcidant-se.
Una vegada més presenciem la falta d'implicació de les institucions públiques  i l'estigma social que sofreixen els i les menors transexuales en l'àmbit educatiu. Aquests sofreixen una vulneració constant dels seus drets que en aquesta ocasió s'ha saldat a una altra víctima, un jove transexual anomenat Alan, de 17 anys, que es va suïcidar per culpa d'una societat que en comptes d'acollir exclou a les persones diferents.

Alan s'havia canviat de centre educatiu a causa de l'assetjament que sofria per part dels seus companys/es i de nou s'havia tornat a trobar en la mateixa situació al seu nou centre. No és casualitat i tampoc es tracta d'un fet aïllat.

En els centres educatius es reflexa el que passa a fora, són un reflex social i no precisament en el sentit positiu, sinó que acaben sent centres que generen desigualtats, on des de ben petites/s  aprenem a  rebutjar al diferent.

Però lluny de parlar de discriminació o assetjament, sembla ser que l'única preocupació de les administracions públiques és l'augment de la dotació econòmica, que encara que resulta vital, no resol d'arrel els problemes del nostre sistema educatiu. Treballar de bon de veres per una escola inclusiva requereix de voluntat política i de mesures fermes perquè així sigui.
Des de la Plataforma  Crida tenim molt clar que un canvi revolucionari de les nostres escoles és imprescindible per avançar en els drets de tota la ciutadania i la construcció d'una societat justa i equitativa. L'educació que volem no pot deixar-se vides pel camí ni ser perpetuadora d'estigma i discriminació.

Volem donar el condol a la família d'Alan i exigim mesures per part de la Conselleria d'Educació de les Illes Balears per solucionar aquesta problemàtica que molts/es menors transexuales de les nostres illes sofreixen en silenci.

Cap mesura retornarà la vida a Alan però podem evitar altres assassinats socials, perquè és la societat la responsable i com a societat hem de prendre part en aquest assumpte. 

Cridam per una escola pública de qualitat, laica, co-educadora, equitativa, inclusiva, respectuosa amb la diversitat afectiva-sexual i de gènere, que ens ensenyi a ser lliures i no ens exclogui.  Totes i tots podem ser Alan.

Comissió de coordinació de la Plataforma Crida
Mallorca, 29 de desembre 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada