dijous, 9 de juliol del 2015

Crida al Consolat de Mar

Avui horabaixa hem assistit a la reunió que la nova Presidenta del Govern a convocat al Consolat de Mar amb la comunitat educativa.
Després de la foto oficial na Francina Armengol ens ha donat la benvinguda i ens ha fet algunes pinzellades del que serà aquesta legislatura: pacte social per l'educació, pacte polític per l'educació (dins el parlament), reformes estructurals i el desig que el curs vinent comenci de manera normal.
Seguidament ens ha presentat el seu equip i hem passat a la roda de presentacions.
La Plataforma Crida en el nostre torn de presentació hem exposat el següent:
- Hem agraït la convidada.
- Hem demanat al nou govern que aposti per l'educació pública de qualitat i en català. Que en el segle XXI comencin a treballar per una educació laica.
- Hem remarcat que sovint es parla de comunitat educativa com parlar d'un sol corpus, hem reivindicat el dret a la diversitat de la comunitat educativa i Crida n'és un exemple. Hem demanat que es governi tenint en compte aquesta diversitat.
-Pel que fa al pacte social per l'educació hem demanat un pacte social que ens representi a totes i a tots.
- Pel que fa a les reformes estructurals hem exposat que cal treballar amb urgència perquè el sistema educatiu que tenim sigui equitatiu, ja que cada cop el mateix sistema genera més desigualtat i no posa recursos per fer-hi front. Hem demanat també un pla integral transversal per fer front al fracàs escolar.
- Per acabar hem tornat exposar la nostra posició pel que fa a la LOMQE i al desenvolupament d'aquesta a la nostra comunitat. Hem demanat a la presidenta del govern i al nou conseller d'educació que deroguin els decrets de desenvolupament de la LOMQE a la nostra comunitat tal com han fet a Aragó, comunitat també governada pel PSOE. Remarcant que per nosaltres un curs no pot començar de manera normal mentre hi hagi la LOMQE.
Després del torn de paraula de totes les entitats, na Francina Armengol, ja per tancar, ha deixat clar que el decret llei només es pot emprar per temes urgents (es veu que la LOMQE no ho és) i mai es poden utilitzar per temes educatius.
Ha acabat dient que per arribar a un pacte social tothom ha de cedir, nosaltres pensem que ha arribat l'hora del canvi i no sempre han de cedir els mateixos.
 
Cada dimecres ens seguirem posant les camisetes per recordar al nou govern la nostra lluita.
No hi passarem!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada