divendres, 25 de juliol del 2014

I Jornada "La Educación que queremos" (Pontevedra)

Els passats dies 16, 17 i 18 de juliol la Plataforma Crida va assistir i participar en la
celebrada a Panxon (Pontevedra) on van confluir diferents marees, plataformes i grups de la gran majoria de territoris de l'estat que, com noltros, lluiten per una educació pública de qualitat.
L'objectiu era doble: per una banda iniciar la reflexió i el debat arreu de l'estat entorn al que podrien constituir les bases d'aquesta educació que tots reclamem, que a poc a poc ens estan arravatant, especialment a partir de l'entrada en vigor de la LOMQE, i que ens afecta a tots per damunt de les nostres especificitats com a comunitats. D'altra banda, també es pretenia intensificar, rendibilitzar i fer més efectives les diferents accions que en defensa de l'educació es venen produint des de fa dos anys en tot l'estat espanyol, mitjançant la proposta d'un calendari de mobilitzacions que pogués ser debatut i adoptat, amb les variants que cada comunitat considerés adients, per tots els territoris.
Els dos objectius es van complir i us convidem a visitar la pàgina http://mareasporlaeducacionpublica.blogspot.com.es/ per veure el resum i les conclusions de les jornades. 
 
La Plataforma Crida va tenir, juntament amb l'Assemblea de docents i la Coordinadora de Professorat preocupat, un espai per a exposar tot el procés de mobilització dut a terme a Balears des de fa dos anys, considerat per tothom capdavanter en la lluita per l'educació pública. Al mateix temps, es va presentar el projecte del Llibre verd de l'educació llançat a Balears a finals del curs passat. L'exposició d'aquest projecte, coincident amb la línia que les marees es proposaven en aquestes jornades, va suposar un incentiu per a la resta de territoris i va ser acollit com a model i exemple de com es pot treballar per l'educació que volem de forma democràtica, oberta i participativa per part de tota la comunitat educativa i de la ciutadania en general. Tant l'exposició com la presentació van ser acollits amb gran entusiasme i amb felicitacions i aplaudiments. Per la nostra part, vam posar el Llibre verd a disposició de tothom i ens vam oferir a col·laborar en tot el que estès al nostre abast per arribar, en la mesura del que sigui possible, a aquestes bases comunes d'una educació pública de qualitat.
L'organització de les jornades per part de les Mareas polo ensino público de Galicia va resultar altament satisfactori i des d'aquí agraïm la dedicació i la cura que van tenir les persones que hi treballaren en l'acolliment del més d'un centenar de docents que hi vam participar.
Hi ha previstes unes properes jornades el mes de desembre a Madrid per continuar el treball iniciat que, per ara, és una llavor en la qual la Plataforma Crida hi té molt a aportar i a rebre per a què pugui donar els fruits que tots esperem i pels quals seguim lluitant.

Aquí teniu unes fotografies. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada