dimarts, 25 de març del 2014

PREMI MEMORIAL FRANCESC MACIÀ


PLATAFORMA CRIDA, PREMI MEMORIAL FRANCESC MACIÀ DE LA FUNDACIÓ JOSEP IRLA

La Plataforma Crida per una Educació Pública de Qualitat de Mallorca ha estat distingida amb el Memorial Francesc Macià 2014 que atorga la Fundació Josep Irla a una entitat que hagi destacat per la seva acció social en favor de la cultura i la llengua catalana. Crida va sorgir el març de 2012 per lluitar en contra del procés de deteriorament que està sofrint l’educació pública. És una organització assembleària formada per docents, mares i pares, i alumnat, que defensa una educació pública de qualitat, laica i en català en el nostre territori.

La Plataforma Crida rebrà aquesta distinció en el marc de la Nit Irla que se celebrarà el proper 3 d’abril a Barcelona, a la Sala d’Exposicions del Convent dels Àngels del MACBA. La Fundació Josep Irla atorga cada any els Memorials Francesc Macià i el Lluís Companys a una entitat i també a una persona. Aquesta edició la Plataforma Crida té l’orgull de compartir la distinció amb Josep Maria Espinàs, que rebrà el Memorial Francesc Macià a la persona que ha destacat per la seva acció social per la llengua, la cultura o la nació catalana. Els Memorials Lluís Companys 2014 per la seva acció en favor de l’emancipació de les classes populars o en la lluita contra la marginació dels sectors menys privilegiats seran per Mireia Font i el col·lectiu de Dones d’Unió de Pagesos. Finalment, la Nit Irla culminarà amb el lliurament del premi d’Assaig.

Abans de la Plataforma Crida, han rebut la distinció Memorial Francesc Macià en anteriors edicions: Josep Carreras, Mònica Terribas, Xavier Rubert de Ventós, Col·lectiu Emma, Projecte Alcover o Aire Nou de Bao.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada