dilluns, 23 de setembre del 2013

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA CRIDA



MISSATGE DE TRANQUILITAT A LES FAMÍLIES

Divendres passat la Defensora del Menor de les Illes Balears, María Garrido, va fer unes declaracions afirmant que es podria sancionar als pares i mares que no duen els seus infants a escola en suport a la vaga dels docents. Davant aquestes declaracions amenaçants i clarament enfocades a intentar fer por a les famílies conscienciades que massivament han decidit no dur els infants a escola mentre duri la vaga, des de Plataforma Crida volem deixar clar el següent:

-      La funció de la Defensora del Menor no és posar multes als pares i mares. Aquest òrgan ni tan sols té desenvolupat un règim sancionador, per tant NO POT SANCIONAR ELS PROGENITORS QUE NO DUEN ELS INFANTS A ESCOLA, de la mateixa manera que no pot sancionar les famílies dels menors que van a espectacles taurins, per exemple.

-      La tasca de la Defensora del Menor és posar en coneixement de la Fiscalia de Menors els casos greus que atemptin contra el benestar i correcte desenvolupament del menor. Sobre tot es refereix a casos d’infants víctimes d'abusos, desemparats, desescolaritzats per deixadesa o amb problemes de famílies desestructurades. Consideram una absoluta aberració que es pugui posar en el mateix sac a les famílies que, de manera conscient i informada, opten per allò que consideren que és millor per als seus infants: no dur-los a escola mentre no es solucioni el conflicte.

-      No dur els infants a escola en el transcurs d'una vaga de mestres NO ÉS MOTIU D'OBERTURA D'EXPEDIENT NI D'INFRACCIÓ DE CAP MENA, ni per part de la defensora del Menor ni de la Fiscalia de Menors, que té unes altres finalitats molt més serioses.     

-      El càrrec de Defensora del Menor és un càrrec polític, no independent, nomenat directament pel President del Govern Balear. Des d'aquesta manca d'independència és des d'on s'han d'interpretar les paraules que digué, atès que lliguen amb les declaracions del Ministre Wert en què deia que els infants de les Illes Balears són ostatges d'una vaga política.

-      Des de la Plataforma Crida estam convençuts que totes aquestes declaracions de membres del Govern intentant fer por a les famílies són un intent de posicionar-los en contra dels docents en vaga esperant que exerceixin pressió per tal que els docents abandonin la seva lluita i s'iniciïn les classes.

PER TOT AIXÒ, PLATAFORMA CRIDA EXIGEIX AL GOVERN BALEAR QUE ASSUMEIXI LA SEVA RESPONSABILITAT I NO LA TRASLLADI A LES FAMÍLIES. És el govern qui té la clau per aturar la vaga i permetre la solució del conflicte que està generant un perjudici evident a tota la comunitat educativa. Cal que abandonin ja la postura de no escoltar i s'asseguin a negociar una sortida consensuada del conflicte amb totes les parts implicades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada