diumenge, 18 de març del 2012

El principi que ens mou


 Introducció   
Un grup de pares i mares molt dolguts per la situació que des de fa temps està patint l’educació pública i sobretot pels retalls que els darrers mesos s’han anat produint, hem anat parlant  i ens hem adonat que cal mobilitzar-nos per demostrar la nostra insatisfacció amb el que està succeint. 
Ens hem inspirat amb la plataforma Badalona es mou http://badalonaesmou.blogspot.com/p/demanar-samarretes.html i hem elaborat aquest document per donar-vos a conèixer la nostra proposta. 
 El principi que ens mou  
Pensam que l’Ensenyament Públic ha de garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats d’infants, jovent i de la societat en general. En aquest sentit, entenem que qualsevol política que vagi en detriment dels serveis públics provoca que el pes de la crisi recaigui sobre les esquenes dels sectors més desafavorits. Ens toca a totes i a tots els que creiem que l’educació és un dret, reivindicar el compliment d’aquest, i unir-nos per demanar a l’administració pública que compleixi el seu deure de dotar-la dels recursos necessaris perquè ens poguem beneficiar tots els ciutadans i ciutadanes.   
 L’embut  
En sentit literal és per allà on no volem passar. Per altre part també ens pot servir per cridar amb més força i així ser escoltades i escoltats. 
 Què pretenem?  
Que tota la comunitat educativa: mestres, pares, mares, nins, nines, personal de serveis, padrines, padrins... ens mobilitzem conjuntament contra les retallades a l'ensenyament públic a través de la plataforma “CRIDA”, una iniciativa on pretenem lluitar contra els problemes que està patint l'escola pública i que per fer-ho durem a terme diferents accions com l’anomenada “EL DIMECRES DE L’EMBUT”.   
 L’Assemblea de l’embut  
Serà l’òrgan que regirà la plataforma. Tothom que recolzi aquesta iniciativa podrà formar part de l’assemblea: infants, mares, pares, Amipas, mestres, centres escolars, padrines, padrins... Aquesta assemblea es reunirà totes les vegades que els seus membres ho creguin pertinent i serà la que elaborarà el manifest de la plataforma CRIDA i serà l’òrgan de debat i l’espai per consensuar i donar a conèixer diferents propostes lligades a aconseguir un ensenyament públic de qualitat.   
 El dimecres de l’embut. La iniciativa  
"El dimecres de l’embut" consisteix en que mares, pares, mestres, personal de l’escola, infants, padrins i qualsevol persona que es solidaritzi amb la causa portin cada dimecres de la setmana una camiseta verda amb el lema:  CRIDA PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT  
 Una eina de lluita: les camisetes 
El verd, és molt esperançador, per això l’hem escollit,  ara ja no serà només  un color o una camiseta, sinó la forma de defensar tothom plegat una educació pública de qualitat. Pensam que triant l’eina de la camiseta amb el missatge: Crida, per una educació pública de qualitat estem treballant per la UNITAT de la Comunitat Educativa amb una imatge molt visual. Per això demanam a les escoles que vulguin afegir-se que es coordinin professorat i famílies, per tal, que el fet de portar aquesta camiseta visualitzi la unió de tota la comunitat educativa per aconseguir una fita comuna.  
 Com fer la demanda de camisetes:  
  1. Sol·licitar per correu electrònic a: plataformacrida@gmail.com Heu de posar nom del centre que ho sol·licita, model home/dona, nin/nina  amb les talles i en cas dels nins millor l’edat i la quantitat.   Vos retornarem el correu amb la informació de com es farà el pagament i com es recolliran les camisetes.  Les camisetes tenen un cost de 3,50€ 
És important que portem la camiseta però pensau que també és molt important participar a l’assemblea per fer noves propostes.   


 Creació d’un bloc a la xarxa  

Mitjançant aquesta eina tots els centres i persones vinculades amb la iniciativa podrem estar en contacte permanent. 

2 comentaris:

  1. sería muy bonito si de verdad todos los padres y los niños, padrinos etc, se uniesen para protestar contra los duros recortes a la educación pública. Es una pena que nadie este pensando que apoyar y luchar por una educación pública de calidad no significa apoyar también el uso del catalán. no se puede hacer llegar nuestra voz al gobierno cuando hay tantas discrepancias en Baleares sobre el tema de la lengua. La mayoría de las familias no quieren que sus hijos tengan una enseñanza en catalán, pero si quieren que sus hijos no no sufran las consecuencias de los demás duros recortes económicos. si no habeis pensado en hacer una pagina web en español, que sepáis que estáis excluyendo de la protesta un gran número de padres. Yolanda

    ResponElimina
  2. Gràcies per interessar-te per aquest bloc que acaba de començar i per donar noves idees. Tens raó, haria d'estar traduït al màxim d'idiomes possible perquè tothom se n'adonàs de la injustícia dels retalls. Però la cosa acaba de néixer. Ara bé, la teva afirmació "la mayoría de las familias no quieren que sus hijos tengan una enseñanza en catalán" la veig un tant radical. Bé, Yolanda, supòs que ens trobarem a la segona assemblea i en podrem parlar. Salut i pau! Tomeu

    ResponElimina