dilluns, 12 de gener del 2015

Reunió de redactors Illes per un Pacte

Ahir membres de la Plataforma Crida varen assistir a la reunió de redactors del pacte per tal de tancar el primer esborrany.
Les portaveus que hi assistiren varen transmetre una vegada més a la reunió que Crida no es troba còmode amb el procés seguit per tancar el primer esborrany ja que ha estat un procés molt ràpid i que no ha donat peu a la reflexió entre les diferents entitats. També va exposar que coses de fons importantíssimes per la Plataforma no es parlen (laïcisme, condicions dels concerts d'escoles amb fons públics, educació integral, educació pública de qualitat i GRATUÏTA de 0 a 3 anys i universitat incloses, escola pública que garanteixi la igualtat d'oportunitats i que compensi les desigualtats socials amb mesures concretes...) i algunes coses es parlen d'una manera molt ambigua ( com és el cas de la llengua catalana en l'educació), notem a faltar un mínims a demanar, i dins aquests mínims la derogació de la LOMQE, a l'apartat de societat tampoc es tenen gaire en compte els nous models de participació i es té una visió molt intervencionista amb molt poca confiança en els processos participatius reals. Moltes propostes ens recorden a la LOMQE. Ens recorden a un model d'educació neoliberal.
Per nosaltres hi ha moltes coses de fons i no de forma que no s'han pogut ni parlar.
Crida va participar durant tota la jornada però amb l'objectiu de proposar l'esborrany a la propera assemblea i l'anàlisi fet fins ara per part de membres de la Plataforma, per decidir si hi fem costat o no.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada