dimecres, 2 d’octubre del 2013

COMUNICAT DELS TÈCNICS DE MENORS

Comunicat dels tècnics de menors: 

 El col·lectiu de professionals que fem feina en el Servei de Menors i Família, volem aclarir alguns aspectes relacionats amb les darreres declaracions, realitzades en relació a les conseqüències de la no assistència dels infants a l’escola en període de vaga.

1.- No és cert que els professionals puguem actuar retirant la guarda i custòdia als pares d’uns menors que no assisteixen a l’escola en període de vaga. Per això, caldria declarar el desemparament dels menors i assumir-ne la tutela.

2.- El Tribunal Tutelar del Menor no existeix a l’actualitat. La presa de decisions en matèria de protecció de menors que es troben en situació o en risc de desprotecció correspon a l’IMAS i, en concret, a la Coordinació d’Atenció al Menor i Família, amb les competències que té atorgades.

3.- La declaració de desemparament i assumpció de tutela d’un menor és fruit d’una valoració multiprofessional (treballadors socials, educadors, psicòlegs, jurídics,...) que implica un estudi en profunditat dels indicadors que presenta un infant en la seva família i que no tenen res a veure amb l’assistència o no a classe en un moment com l’actual.

Volem expressar la nostra sorpresa davant les declaracions sobre aquest aspecte per part de càrrecs que representen a la ciutadania i que utilitzen els termes sense conèixer la realitat ni, tan sols, les funcions dels òrgans al front dels quals estan ells mateixos.

Les seves declaracions sols ajuden a confondre els pares que donen suport a la vaga i deixen la nostra feina professional en molt mal lloc.

Les situacions de desprotecció, que afecten drets fonamentals de les persones, es mereixen un respecte per part de tota la nostra comunitat i, en especial, per part de les persones que tenen càrrecs representatius que donen una imatge del tot equívoca de les nostres funcions i de la nostra tasca professional.

Palma, 1 d’octubre de 2013

4 comentaris:

  1. Gràcies per la vostra coherència...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies.. Hi ha pares i mares que ho hem passat molt malament amb aquest tema

      Elimina
  2. Per favor llevin aquesta bandera que no nostra i que fa que perdin tota sa forsa i sa rao. Grasis

    ResponElimina
  3. Hola. He estado apoyando esta reivindicación con vosotros. Soy trilingüe. Estoy de acuerdo con la inmersión lingüistica. No soy de AIXI NO ! ni tengo ganas de jugarle el juego a este desastroso Govern. Quedan meses de lucha porque ahora vendrá la LOMCE y esto me parece peor. En ninguna de las cuatro camisetas que hay en casa sale la senyera y sinceramente me alegré que se acatara en la manifestación la consigna de no lucirlas. Contra una injusticia vamos todos, bajo una bandera creo que cabemos bastantes menos. Sumemos, no restemos por favor.
    No os lo escribo en català porque he estado trabajando todo el día, acabo de acostar a los niños y me es más fácil escribirlo en castellano. Cosas de la lengua materna. Sorry.
    Alfonso Sánchez

    ResponElimina