dimecres, 18 de setembre del 2013

Missatge de Lluís Llach als docents de les Illes Balears



MISSATGE DE LLUÍS LLACH

ALS DOCENTS DE LES ILLES BALEARS

Benvolguts companys i companyes docents de les Illes,
Assabentat de la vostra lluita per aconseguir un ensenyament públic de qualitat, per la consecució d'una vertadera igualtat de la llengua catalana i en contra de les formes totalitàries utilitzades pel governants del Partit Popular, que passen per damunt del respecte als professional de l'educació, us voldria transmetre des de la meva petitesa el meu suport i encoratjar-vos a continuar.

"De res no ens val l'enyor o la complanta,
ni el toc de displicent malenconia
que ens posem per jersei o per corbata
quan sortim al carrer. Tenim a penes
el que tenim i prou: l'espai d'història
concreta que ens pertoca, i un minúscul
territori per viure-la. Posem-nos
dempeus altra vegada i que se senti
la veu de tots solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible."

Una forta abraçada 

Lluís Llach

3 comentaris:

  1. Junts podrem, ànims, la lluita serà llarga però tots ens sentirem orgullosos de la nostra victòria.
    Gràcies pel missatge, ens ha arribat Lluis!

    ResponElimina
  2. Hola
    Quan els serveis de neteja fan vaga, els serveis mínimis recullen el fems igualmente, però amb manco eficàcia.
    Quan els serveis metges fan vaga, els serveis mínimis atenen als malalts, però amb manco eficàcia.
    Quan els professor fan vaga, els serveis mínimis posen pel·lícules de vídeo als infants i els tenen al pati... Perquè no es fan lectures conjuntes, estudis alternatius que permetin de forma manco efectiva fer els serveis mínimis.

    Els professor tenim la graella a les mans. Perquè no reivindicar d'una altre forma?
    - donar les classes per exemple llegint en anglés i donar l'explicació en castellà/català, ja poc a poc anirem perfeccionant.
    - o donar la clase com se i fer-la amb anglès quan tengui la preparació.
    - ...

    Què passa si fas feina a una escola privada? CALLES, no te queda altre. Lo primer són els nins i els pares que paguen. Senyors a l'escola privada també passa igual, perquè també paguen l'escola la majoria dels pares, amb els impostos.

    Sí a les NO retallades, Sí a l'aplicació del TIL de qualitat. Però posem de la nostra part, siguem professionals i vocacionals o dedica't a un altre cosa pensau i canvia si no t'agrada!. Un metge deixaria a un malalt a la consulta o l'habitació perquè està de vaga?. Sí al dret de vaga ojo!, però amb seny, hi ha moltes formes de queixar-se.

    És molt, molt, molt trist l'inici d'aquest curs. Els nins es queixen que s'aborreixen, perquè malgrat hi ha professors a l'escola no cumpleixen els serveis mínims de fer feina... quina imatge al nins... ay.

    També vergonya pels polítics que des de la taula manen, pero ells continúen amb els seus privilegis socials... (no comment).

    Respecte a l'escola per tots, claro! és molt guapo però... siguem previsors per favor i recogir més doblers perquè quan me jubili no vull passar pena de si m'arriven els doblers o s'hauran gastat en pagar accions socials a tot el món sense guardar res a les butxaques, per aquells que duim pagant a la seguretat social durant la nostra vida.

    Gràcies per llegirme.
    Salut i força a tots.

    ResponElimina
  3. Si els nins surten al carrer, o simplement són conscients de la lluita i el sacrifici que fan milers de docents dia a dia, aprendran lliçons molt més importants que les que a una classe de matèries curriculars els hi ensenyaran, com a tenir ideals i lluitar per ells sense agenollar el cap. La història i la literatura no es mourà dels llibres, poden esperar unes setmanes o tota la vida. Aprendre a tenir dignitat no pot esperar tant.

    ResponElimina