dijous, 7 de març de 2013

9 DE MARÇ ENLLAÇATS PER LA LLENGUA ACTES EN DEFENSA DE LA LLENGUA CATALANA
Els darrers mesos s’han succeït atacs sistemàtics contra la nostra llengua arreu del territori, en l’àmbit dels
mitjans de comunicació, en l’àmbit de l’Administració Pública i, finalment, en l’àmbit de l’ensenyament  on el català havia avançat més en els darrers anys. ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, és una campanya activa en defensa de la llengua, en l’àmbit de tot el territori de parla catalana i per establir
lligams d’actuació continuada.
Ja hi ha actes a Perpinyà, Girona, Barcelona, Castelló, València, Eivissa, Menorca, Mallorca,  Catalunya Nord, la Franja, l’Alguer... i encara s’hi sumen més parts del territori.  

Podeu participar en els actes de defensa de diferents formes:1. Adhesió al Manifest conjunt que es llegirà dia 9 de març de 2013 a tot el
territori . SIGNA EL MANIFEST: 
http://exllengua.blogspot.com.es/p/sesta-carregant.htm

Hi ha més de 500 entitats adherides i més de 4.000 signatures al manifest.

2. Signatures dels centres de les Illes Balears per demanar la retirada del
decret de tractament integrat de llengües. Ja l’han signat uns 80 centres de
les Illes Balears.

3. Actes que hi haurà a Menorca, Eivissa i Mallorca.

MALLORCA. Assistència dissabte dia 9 a la Concentració que hi haurà davant el Consolat de la Mar a les 12.30h del migdia i lectura del Manifest
Enllaçats per la Llengua. A les 10.00h hi haurà reunió del Consell Social de la Llengua Catalana a l’edifici Sa Riera (UIB).

MENORCA. A les vuit des fosquet acte reivindicatiu al Teatre d’Es Mercadal. Música, cançons, glosat, rock, parlaments, lectura del manifest Enllaçats per la Llengua.

EIVISSA. Dia 7 de març a les 19.30h Xerrada-concert de Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas: Som països catalans. Presentació de l’Assemblea Alternativa d’Eivissa ‘Sa Bassetja’. Bar Botiga Can Jordi (Carretera de Sant Josep).

EIVISSA i FORMENTERA. Dissabte dia 9 de març V Campionat Mundial de Scrabble en Català a Eivissa i Fotoenllaça’t. Concurs de fotos enllaçades. Enviau-les
fins dia 9 de març a enllacatseivissa@gmail.com o al mur del grup de Facebook ‘Enllaçats Eivissa’. Lectura del manifest Enllaçats per la Llengua.

La Universitat de Barcelona organitza una piulada massiva per al dissabte 9 de març, amb el HT (Hastag) #EnllaçatsPerLaLlengua

·        Destacam que la mobilització es dóna per primera vegada al conjunt dels Països Catalans, coincidint en temps, lema i objectius.

·        Ressaltam que és una proposta amb voluntat de continuïtat, amb altres actes i esdeveniments previstos ja des de la setmana que ve. Entrevista amb els grups parlamentaris del govern espanyol al Congrés de Diputats a Madrid.

·        Manifestam que ENLLAÇATS treballa també per posar sobre la taula del Parlament Europeu, la tardor que ve, el maltractament que rep la llengua a les Balears, la Franja, el País Valencià i el Principat de Catalunya.

EN DOCUMENT ADJUNT TENIU LA INFORMACIÓ COMPLETA DELS ACTES DELS QUE ES FARAN ARREU DELS PAÏSOS CATALANS I DE LES ENTITATS PROMOTORES.


ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, proposta nascuda a les Illes davant els intents de reduir la presència i l’ensenyament del català a les escoles i a les Administracions públiques, és avui una expressió que ens convoca a la unitat en la defensa de la llengua que ens és pròpia; més enllà de les Illes, on s'inicià, ens hi hem enllaçat des de la Franja, la Catalunya Nord, el País Valencià, l’Alguer i el Principat de Catalunya.

Les organitzacions que promouen la campanya són
ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, ACCIÓ CULTURAL DE MENORCA, INSTITUT D’ESTUDIS EIVISSENCS, ACCIÓ CULTURAL PAÏSOS CATALANS, AMICS DE LA BRESSOLA Catalunya Nord, APLEC, ASSEMBLEA DE MESTRES I PROFESSORS EN CATALÀ - Illes Balears, CASTELLÓ PER LA LLENGUA, OBRA CULTURAL BALEAR, STEI-i – INTERSINDICAL BALEARS, STEPV - INTERSINDICAL PAÍS VALENCIÀ, USTEC-STES, CCOO – País Valencià, CCOO Catalunya, CCOO Illes Balears; FETE-UGT Illes Balears, CIEMEN, COAPA (Illes Balears), COORDINADORA OBRERA SINDICAL, EL TEMPIR D'ELX, ENLLAÇATS NO ACATEM, ESCOLA VALENCIANA, FAPA (Balears i Pitiüses), FAPA - València, FEDERACIÓ D’ESCOLES VALENCIANES, FEDERACIÓ D’ORGANITZACIONS PER LA LLENGUA CATALANA, FEDERACIÓ LLULL, INTERSINDICAL-CSC, ILLENCS PEL CATALÀ, MOVIMENT D’ESCOLES MALLORQUINES, MOVIMENT DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA (Balears i Pitiüses), MOVIMENT DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA (Principat), MOVIMENT FRANJOLÍ PER LA LLENGUA, PLATAFORMA PEL DRET A DECIDIR, PLATAFORMA PER LA LLENGUA, PLATAFORMA CRIDA Illes Balears, REVOLTA, SINDICAT D'ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS, TALLERS PER LA LLENGUA, TROBADA SAFOR, UGT – País Valencià, XARXA D’ENTITATS.

Cap comentari:

Publica un comentari