divendres, 11 de gener del 2013

El Consell de Mallorca es carrega el programa 'Iniciatives als Instituts' i destina 0€ a Joventut

El Consell de Mallorca ha retallat un programa als instituts que feia 13 anys que funcionava: Iniciatives als Instituts.

Ahir diverses associacions encarregades de realitzar els tallers als instituts se varen posar en contacte amb CRIDA per comunicar-nos aquesta mala notícia pel món educatiu i associatiu de Mallorca.
Els perjudicats directes una vegada més seran els joves. S'ha suprimit de cop tallers d'educació sexual i prevenció de VIH, gènere i elecció d'estudis, aprenentatge cooperatiu, globalització, visita a la Trapa, coeducació habilitats socials, prevenció del ciber-assetjament escolar, prevenció de transtorns alimentaris a adolescents, resolució pacífica de conflictes, comerç just, cooperació al desenvolupament i molts altres.
D'aquesta iniciativa sen varen beneficiar el curs passat 21.690 joves i un total de 67 centres educatius segons hem pogut veure a la seva plana web.16 associacions eren les que impartien aquests tallers, aquestes també es veuran afectades ja que cap institució dóna suport econòmic a activitats d'aquest tipus.
Sembla ser que han rebut l'ordre d'aturar immediatament els tallers per mor que el Consell de Mallorca ha destinat 0€ a joventut per aquest anys 2013. Les competències en educació i joventut les té el Govern de les Illes Balears.
L'educació pública s'en resentirà ja que ni educació ni joventut del govern destinen un euro a realitzar activitats d'aquest tipus malgrat tenguin les competències.
Una embutada gran per la màxima responsable del Consell de Mallorca: Maria Salom ja que acaba de matar una bona iniciativa que no suplirà cap altra administració.

Aquí teniu la plana web on hi podeu trobar la informació del programa.
http://app.conselldemallorca.net/iniciatives/web_public/listado_actividades.ats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada