dimarts, 12 de juny del 2012

Manifest per la llengua i l'educació a Manacor


Més de 500 persones han donat suport aquesta tarda a la lectura del manifest per la llengua i l'educació al municipi de Manacor. Dies abans, empreses i entitats de tot tipus, famílies, professors, mestres i persones públiques i anònimes, vos heu adherit al manifest per a reclamar un sistema educatiu capaç de formar els estudiants perquè esdevinguin ciutadans més ben preparats, autònoms, innovadors, creatius, entenent que en temps de crisi econòmica com la que patim, la formació és més important que mai.
Na Marta Sanxo, professora de secundària durant 40 anys, ara jubilada, i na Mercè Pinya, periodista de la desapareguda Radio-televisió de Mallorca, mare i filla, han llegit el manifest en el que exigeixen al Govern de les Illes Balears que aturi totes les retallades que afecten al sistema educatiu, que augmenti la inversió en educació pública i fomenti la col·laboració de la comunitat educativa amb l'administració, que es posin en funcionament i es recuperin iniciatives de reforç a l'alumnat i programes de suport. Que promogui una educació inclusiva i no segregadora, fent valer la llengua catalana com a llengua vehicular i com a eina d'integració i que asseguri una gestió pública, democràtica, participativa i directe als centres.
Han acabat remarcant que l'educació no és un luxe, és un dret. Llavors les escales del nou auditori han estat insuficients per donar cabuda als més de 3 minuts d'aplaudiments i cants de "és un dret, és un dret" amb els que ha acabat l'acte.

Podeu seguir adherint-vos al Facebook de la Plataforma o a l'e-mail plataformapereducacio@gmail.com i seguir les adhesions a http://plataformapereducacio.blogspot.com.es/

GRÀCIES A TOTS ELS QUE ENS FEIS COSTAT, junts seguirem fent feina!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada